Organiserte jaktturer kommer mer og mer, også i Lesja.

Villreinjegerne vandrer ofte timesvis i rask gange helt alene, over hø på hø. På utskikk etter den store flokken og den riktige vindretningen. Og kanskje vet de hvor reinstråkkene går, for det har de lært av far sin, som igjen har lært det av sin far. Da er det ikke riktig så enkelt å være utenbygds førstegangsjeger.  Odd Magne Doseth kommer fra Lesjaverk, men driver nå eventbyrået Eventgarden og Unzwa safaris i Sør-Afrika. Hver høst har han vært hjemme for å jakte, men i år ble det på et noe spesiell måte. Lesja fjellstyre selger jaktpakker, og en slik har Doseth kjøpt for å kunne selge den videre til sine kunder som et fullstendig opplegg.

En sikkerhet

- Dette var tidligere kunder i eventselskapet, som lurte på om jeg ikke kunne lage et opplegg rundt villreinjakt, forteller Doseth.

Med seg som kjentmann og guide i tillegg til seg selv fikk han Magnus Torstad, og de organsierte den tre dager jaktturen for gruppa. Torstad og Doseth sørget før lavvocamp ved Fellingvatnet i Lordalen, og fikk kløyd utstyret opp ved med hjelp av hest. Personlig utstyr måtte jegerne stå for selv, mens det ble sørget for mat og telt.

- Her kom de til dekket bord, sier Doseth.

De seks jegerne delte seg i to grupper, der Torstad og Doseth hadde guideoppgave for hver sin gruppe.

- De fleste av dem har vært på jakt før, men dette er et fornuftig opplegg for jegere uten mye erfaring. Det er mange jegere i Lordalen som verken kan jakte eller slakte. Dette er mest mulig likt vanlig jakt, bare med en hjelper, sier Doseth.

De så rein hver dag, og var på skuddhold flere ganger. Til slutt var det to simler og to kalver som måtte bøte med livet for jegerne.

- De fant ut at det var lurt å ha med seg kjentmann, og de var ikke helt sikre på hvilket dyr som var hva og da var det trygt ut i fra hva de kunne skyte, sier Torstad.

- Når en reiser på noe man ikke har vært med på før vil det å ha med en kjentmann gi maks utbytte på kort tid. Når du er på et nytt sted må du ikke tro at du kan alt godt, sier Doseth.

Les resten av saken i papirutgaven av Vigga.