Fredag kveld arrangerte støttegruppa for de to nigerianske familiene Igiseuroghoghomwen og Samuel konsert for å samle inn penger for å hjelpe familiene.

– En stor takk til alle som har hjulpet oss med konserten og alle som kom, sier Siw Anita Killi i støttegruppa.

Hjelper familiene

Med et tettpakket musikalt program og loddsalg kom det rundt 100 personer for å støtte opp. De to familiene ble tvangsutsendt i september og er nå i Benin City og Lagos. Foreldre til klassekameratene til barna har engasjert seg for å hjelpe de to familiene som ikke har noe støtteapparat rundt seg.

Sju asylsøkere fra Dovre

Dovre skolekorps startet konserten De mistet et av medlemmene da Gabriel ble sendt ut.

– Støttegruppa ble dannet på bakgrunn av medmenneskelighet, og i beste fall får familiene en sjanse til å starte opp igjen der de er, sa konfransier Arne Rønning.

Støttegruppa håper å få familiene til Dombås igjen, men det er vanskelig å få gjort om vedtaket. I september ble 32 mindreårige asylsøkere tvangsutsendt av Norge, sju av dem var fra Dovre.

Martine Haugen og Lene Marie Ulheim rørte publikum med sine flotte stemmer akkompagnert med egne gitarer, og en dansegruppe fra kulturskolen fremførte en fin dans. Kulturskolen sto for store deler av programmet, og støttegruppa, Siw Anita Killi, Elisabeth Stende Simonsen og Ruth Karin Selsjord lovpriste all hjelp de fikk og takket alle som tok turen til konserten.

Team Dovre

Før loddtrekningen fikk publikum en smakebit på korslaget som går av stabelen i Lom lørdag kveld, Nasjonalparkskriket. Team Dovre tok generalprøven på samfunnshuset på Dombås fredag kveld.

Støttegruppen har kontakt med familiene. Christina har fått penger til leilighet, men barna har vært syke, og hun har ikke kommet seg til banken. Magdalena og barna skulle egentlig bli kastet ut, men hun har måttet tryglet for å få være en uke til.