Tankbilsjåføren kom fra ulykken uten fysiske skader, og blir nå fulgt tett opp av arbeidsgiveren. Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 19.30 tirsdag kveld, og opplyste til avisa Dølen at personbilen kom over i feil kjøreretning. En kvinne som var i bilen ble fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Roser de ansatte

Daglig leder for Lesja Innkjøpslag, som også innebefatter Lesja Bilruter, Ola Ulfsby Bottheim, var på vei for å besøke sjåføren da Vigga kontaktet ham onsdag morgen.

– Det var forferdelig tragisk for personene i bilen. Vårt fokus nå er å følge opp sjåføren spesielt, og de andre ansatte generelt, sier Ulfsby Bottheim, som forklarer at bedriften har beredskapsplan for slike situasjoner.

– I beredskapsplanen har vi tenkt gjennom slike typer situasjoner. Det er likevel en annen ting når det faktisk skjer, og vi kan hele tiden bli forbedre oss, sier han.

Sjåføren har forklart at personbilen kom i motsatt kjørefelt ved Kvamsporten, da sjåføren var på vei hjem med den tomme tankbilen fra Frya.

Ulfsby Bottheim retter en stor honnør tilde ansatte i bedriften, samt Kollegahjelpen, en støtteordning gjennom Norsk Lastebileier-forbund.

– Våre ansatte fortjener all honnør, de har virkelig stilt opp og ordnet med praktiske ting etter ulykken. Og kollegahjelpen var til stor hjelp, det er vi veldig takknemlige for, roser han.

Foto: Lokalavisa Vigga