Seks ulykker med syv døde er status i trafikken i oktober, der to av dem omkom i Innlandet. I oktober i fjor omkom fem i landet og ingen i Innlandet.

Dette viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av dødsulykkene.

– 100 omkomne på norske veier så langt i år er likevel mange sammenlignet med de senere årene, og 29 flere enn i samme periode i 2021, sier Guro Ranes i Statens Vegvesen.

To omkom i Innlandet

I Innlandet, Vestfold og Telemark og Trøndelag og omkom to i trafikken i hvert av fylkene i oktober, mens en døde i Møre og Romsdal.

I Innlandet var det to menn som døde – en i fotgjengerulykke og den andre i møteulykke.

I de øvrige fylkene, Agder, Rogaland, Viken, Oslo, Vestland, Nordland og Troms og Finnmark, gikk ingen liv tapt i trafikken i oktober.

Se opp for myke trafikanter – bruk refleks

– Vi er inne i mørketiden, og mye regn og også frost og snø kan gi glatte veier. Det er sjåførens ansvar å «sko» bilen riktig og kjøre etter forholdene. For at vi skal bevege oss i retning av nullvisjonen, der ingen blir drept eller hardt skadd i trafikken, må vi alle også bidra med å kjøre rusfritt, bruke bilbelte og holde fartsgrensene, sier Ranes.

Hun sier også at myke trafikanter må huske refleks.

– Den lille brikken kan være det som redder deg fra å bli truffet av en bil. Har du ikke refleks, er risikoen stor for at sjåføren ikke ser deg, sier Ranes, og legger til at bilførere må være spesielt årvåkne på denne tiden av året.