– Hva skal jeg si? Finnes det en større ære, sier fagleder Boni Wiik på Treskjærerverkstaden.

Han og kollega Even Hansen har sammen designet dragehodet av eik som skal pryde Draken Harald Hårfagre, det lengste vikingskipet som er bygget i moderne tid. Skipet er 35 meter langt og åtte meter bredt, og er bygd på Vibrandsøy utenfor Haugesund. Men selve hodet er laget på Hjerleid.

Hemmelig

Skipet ble sjøsatt for to år siden, men hodet er enda ikke avduket og har vært holdt hemmelig siden skipet ble ferdig.

– Det er sagt at hodet skal komme på når skipet første gang reiser utenlands, sier Wiik.

Når det blir, er ikke enda bestemt. Men tegningen av hodet er avbildet på frimerket slik det skal se ut. Wiik og Hansen har også laget halepartiet og det som kalles svineryggen, som er utsmykkingen fra hodet og ned stavnen et stykke.

– Hele poenget er at det skal se ut som om det er laget 950 år etter Kristus, men det finnes ikke mye treskjæring igjen fra den tiden. Vi tok utgangspunkt i jellingestilen som var rådende den gang. Det var moro å lage et design basert på andre gjenstander som våpen og lignende, og så måtte vi tenke ut hvordan en utformet dette i tre i stedet for metall, forteller Wiik.

Førstedagsstempel

– Den som vil ha førstedagsstempel må møte opp på Coop´en på Dovre mandag, der konvolutter med signatur fra håndverkerne og det nye frimerket er limt på. Dette har stor samlerverdi, forteller Birger Lien på Hjerleid skole- og håndverksenter.

Slik blir det nye frimerket med dragehodet fra Dovre. Foto: Lokalavisa Vigga