I løpet av helgen var det totalt 413 stående fuglehunder hunder som stilte til start, fordelt på tre dager.

Med førrapporter om god rypebestand og lite snø i fjellet var utsiktene for helgen rimelig gode. Og da deltagerne også hadde værgudene på sin side første prøvedag, lå alle forholdene til rette for at helgen virkelig skulle leve opp til uttrykket: ”vårens vakreste hundeeventyr”.

Mange premieringer

Gjennom helgen ble det totalt 99 premier, flere av disse var av høyeste valør. Til tross for til tider tett snødrev og noe vind var alle terrengene godt besatt med rype, noe som antall oppflukter på hele 228 stykker gjennom hele helgen viser.

Under årets prøve ble en langhåret vorsteh for første gang i Norgeshistorien tildelt 1 Åpen klasse (AK)  på en høyfjellsprøve, og det på selve fredag den 13. Gunn Ness og Gunnar Klingwall fra Hamar er de heldige eiere og førere av langhårete vorstehren Fraggle av Mjøsgløtt. Fraggle fikk også en  2AK på lørdag og på søndag tok den en 1AK, en virkelig sterk prestasjon.

Sterkt fra lokale

I år stilte flere lokale aktører på prøven og kom hjem med premier. Fra Lesja stilte Ludvig Gråtrud irsk setter-hannen Noaidons Beatiful Eyes, eid av Bjørn Johan Traasdahl, som han fikk en 1AK på. Fra Dombås stilte Stein Løkken med sin gordon setter-tispe Aasrabben’s Aila som han fikk to 2AK på. Fra Hjerkinn stilte Elin Wittusen med irsk setter-hannen US Jessie James som hun fikk 2 Unghund Klassen (UK) på. Hennes irsk setter-tispe US Nokia ble også stilt i helgen og hun ble tildelt 1AK. Remy Skar, også fra Hjerkinn, stilte sin irsk setter-hann US Rufus som han fikk en 2AK på.

Fra Dovregubbens Hall stilte Mette Onsum Berg med sin engelsk setter Berkjestølens Adolf og fikk 3 AK. Dette var første gangen Mette førte hund på prøve. Adolf var den eneste som ble premiert av de to partiene som gikk på Nysætra øst og vest. Det er mange som jobber hardt for at et slikt arrangement skal gå smertefritt, og prøveledelsen setter pris på all hjelp og støtte. Vinterprøven er et samarbeid mellom Dovrefjell Fuglehundklubb og Hedmark og Oppland Fuglehundklubb.

Foto: Lokalavisa Vigga