Earth Hour startet som en liten markering arrangert i Sydney av WWF-Australia i 2007, og har siden spredd seg til en global bevegelse.

I Norge har WWF arrangert Earth Hour siden 2009. Lørdag vil flere bygninger rundt om i landet gå i svart mellom kl. 20:30 og 21:30 - deriblant Det kongelige slott, Ishavskatedralen i Tromsø, Grand Hotel i Oslo, Rockheim i Trondheim samt bygg i Stavanger og Lillehammer kommuner.

– FNs ferske klimarapport konkluderer med at tiden for å begrense global oppvarming er i ferd med å renne ut. De neste syv årene blir kritiske for Jorda. Vi må fase ut fossil energi, kutte utslipp og restaurere natur. Dessuten er det viktig å sørge for at vi har et mer bærekraftig forbruk, slik at vi holder oss innenfor planetens tålegrenser. For å få til dette må alle bidra, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond, i en pressemelding.

I tillegg til den symbolske handlingen med å slå av lyset i én time, håper Andaur at Earth Hour vil inspirere folk i Norge til å bruke 60 minutter på å gjøre noe positivt for kloden.