Johanne Killi fra Dombås deltok for første gang på Dew Tour i helga, som er som er blant de mest prestisjetunge konkurransene i fristil-sirkuset. Det endte med en fjerdeplass.

Med den gode plasseringen overbeviste hun sportsgruppen i X-Games, og fikk invitasjon til den store konkurransen.

God søknad

Dew Tour-debutanten fra Ulekleiv var egentlig en alternativ løper før touren, men ble invitert med bare to dager før treningen startet.

Hun mener selv at det kan komme av skikjøringen hun har levert den siste tiden, som har vist at hun ikke står noe tilbake for de andre deltagerne. For de beste utøverne fra hele verden var på plass i Breckenridge sist helt, og løypa passet Killi godt.– Løypa var morsom, med tre rails og fire store hopp, sa hun etter å ha prøvekjørt coursen første gangen.

Hadde troen

Hun følte seg seg klar etter to gode treningsdager og hadde troen på at det skulle gå bra. Det gjorde det også. Etter første run i finalen lå Johanne på andreplass.

– I første runnet var det mange av finalistene som ikke klarte å lande runnet sitt. Først ut var en canader, hun landet runnet sitt og gikk inn til første plass. Jeg landa et run, men det var mye rot, men gikk inn til andre plass fordi resten ikke fikk til sitt, sier Johanne.

Etter at andre run var unnagjort tok ungjenta fjerdeplassen, noe som er bra til debutant å være.

– I andre runnet mitt hadde jeg mye å fikse på fra første run. Jeg måtte safe litt på railsa og første hoppet, og det var litt smårot med grabs, sier hun.

Killi lå an til en andreplass da bare to løpere gjenstod: Kelly Sildaru og Emma Dahlström. De fikk begge en høyere score enn dovrejenta.

Skuffet og stolt

– Det var utrolig kjipt å ta innover seg en fjerdeplass, men jeg er også utrolig stolt siden det er min første Dew Tour, og det er en konkurranse mot de beste i verden for øyeblikket, sier Johanne.

Landslagsvenninne Tiril Sjåstad Christiansen kom på andreplass etter tenåringen estlendingen Sildaru som bare er 13 år. Emma Dahlström fra Sverige tok tredjeplassen foran dombåsjenta, som lå drøyt seks poeng bak pallplass.

Dew Tour rangeres som årets nest viktigste konkurranse etter X Games.

Nå til X-games

Og nå har Killi ble belønnet med wildcard til nettopp X-Games i Oslo. Men først er det julefeiring hjemme i Ulekleiv.

X-games går av stabelen i Oslo i slutten av februar, og det er kun inviterte som får delta i den prestisjetunge konkurransen, med konkurranse med både snowboard, freeski og skateboard.

Tidligere har Emil Ulsletten fra Dombås vært med i X-games. Killi skal konkurrere på hjemmebane sammen med Tiril Sjåstad Christiansen. Snowboarderne Ståle Sandbech, Silje Norendal, Kjersti Østgaard Buaas skal også delta.