Etter to sesonger med Anno, lagt til 1700-tallet og opplysningstiden, og seerne blir nå tatt med ytterligere 200 år tilbake i tid, til år 1537. Det blir mørkere og hardere i middelalderen.

Magnus Vartdal (22) bor på Dovre, og deltar i den tredje sesongen av den realityserien. I denne sesongen er det Trondheim som står i sentrum av et maktspill mellom  konge og kirke.

Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, erkebiskop Olav Engelbrektsson. Deltagerne skal gjennom 10 uker bo og leve som sine forfedre, lære nye håndverk og jobbe seg opp fra lærling til svenn og til mester.

Deltagerne må også kjempe for plassen sin gjennom turneringer og dueller, og hver uke må den som taper forlate Anno.

Anno har sesongpremiere på NRK1 mandag 2. januar. Serien er på 30 episoder og sendes hver mandag, onsdag og fredag frem til finale den 10. mars.

Fra venstre: Per Midtstue Jensen, Stian Tusse Tønnessen, Charlotte Fossum, Simen Havig- Gjelseth, Araceli Quempumil, Katja Kålheim. Foran til venstre: Taran Eide Bergsland og Linn Elise G. Rølvåg, programleder Selda Ekiz, Ove Ravn Hansen, Bjørn A. Knudtzen, Magnus Vartdal, Hanne Vikan, Christian Olowo og foran, Anne-Berit Holden. Foto: Frank Foss/NRK/STRIX