Annenhver tirsdag kan man få lesetips fra andre bokelskere, under boklunsj på biblioteket på Dombås. Ulike lesehester presenterer en bok de selv har lest og vil anbefale videre.

Bøker en viktig del

Tirsdag denne uken var det Asbjørn Amble som var invitert til å presentere en bok. Han har valgt boken Imot kunsten, av bergenseren Tomas Espedal, en bok han selv sier appellerer ekstra mye til han.

- Dette er en forfatter som ikke er mye lest, antakelig fordi man ikke har oppdaget han ennå, til tross for at han både har vært innstilt til og vunnet flere priser. Espedal skriver fra et miljø jeg selv kjenner veldig godt, da jeg har oppvokst i det samme området, så boken treffer meg nok ekstra mye på grunn av dette, sier Amble.

Han forteller at bøker er en viktig del av livet hans og at han trives godt på biblioteket, og dette er bakgrunnen for at han ville stille opp i dag.

- Det å ha tid til å sette meg ned med en bok, gjør at jeg får tak i en ro som gir meg en ekstra dimensjon, utdyper han.

Roser biblioteket

Han roser biblioteket for initiativet både til boklunsjen og andre tiltak.

- De er flinke til å gjøre seg synlige. Biblioteket er et viktig sted i kommunen, det ligger sentralt og det er lett å stikke innom her, slår Amble fast.

Han får flere tilhørere under presentasjonen av boken. Stemningen er lun og avslappet og snart går praten lett rundt forfatteren og bøkene hans. Noen av tilhørerne har lest andre bøker av Espedal, og leseopplevelser og anbefalinger utveksles.

Lesere gir lesetips

Bibliotekar Bodil Vorkinn forteller at boklunsjen skal være et tilbud til de som ønsker lesetips.

- Vi ser at mange ønsker boktips, og nå kan de komme hit og få gode anbefalinger av andre som er glade i å lese, sier hun.

Vorkinn forteller at det ikke har vært vanskelig å finne frivillige til å presentere bøker.

- Stort sett sier folk ja, og det gir et bredt utvalg av bøker. Vi har blant annet hatt innlegg om fagbøker, så det blir litt for enhver, sier hun.

Asbjørn Amble presenterte en bok fra sitt oppvekstmiljø.