Camp Alligator er et nytt indieband, som ble dannet på Trøndertun-folkehøyskole i høst. Det består av fem unge mennesker fra forskjellige plasser i landet, derimot Dombås. Alle bandmedlemmene har et visst forhold til musikksjangeren indie.

- Det hele begynte som et lite ”coverprosjekt”, men etter vært fikk vi masse ideer til å lage egen musikk. Nå har vi spillinger rundt omkring i Trondheim og er godt i gang med å gi ut vår første EP med fem låter, forteller Håkon Vadet, som opprinnelig kommer fra Dombås.

Finale på Parkteateret

De meldte seg på konkurransen i Demotape, som er et nettsted for musikkentusiaster, og frem til 31. oktober kunne alle artister og band i Norge melde seg på denne konkurransen. Men fra 1. november til 1. desember var det resten av Norges befolkning som måtte stemme over hvilke fem låter de vil høre i finalen. Flere hundre andre band meldte seg på, men Camp Alligator var et av de bandene som hanket inn mest stemmer, og gikk videre til finalen, som skal gå av stabelen på Parkteatret i Oslo, 12. januar. I finalen skal de kåre hvem som stikker av med 60 000 kroner i kontanter og musikkutstyr for over 40 000 kroner.

- Ville bety så mye for oss

Frem til finalen, vil det være mulig for alle og enhver å stemme på hvem av de fem finalistene de liker best. Disse stemmene vil telle 50 prosent for hvem som blir vinner av stipendet og musikkutstyret. Resten av stemmene kommer fra en nøye utvalgt jury, som vil avgi sine stemmer på selve finalekonserten.

- For oss er det stort bare det å kunne få spille i finalen på Parkteateret, men det hadde jo vært veldig kult å vinne da, sier en glad og spent Håkon Vadet, som håper folk vil stemme på dem.

- Ville vært vår kickstart

Håkon forteller at hvis de skulle være så heldige å vinne denne konkurransen, ville de brukt pengene til å reise rundt om i landet, og muligens ut av landet, for å spille musikken sin.

- Vi ville da hatt muligheten til å engasjere, og overraske folk med musikken vår, samt bygge oss et nettverk og en fanbase. Det er veldig vanskelig å komme seg frem i musikk-Norge, og da trenger man noen ganger et lite dytt i ryggen for å slå gjennom, som band. Om vi vinner finalen vil det absolutt være vår kickstart. Vi vil også bruke noe av pengene til å trykke EPér med studioinnspillingene, som vi holder på å gjøre ferdig, sier Håkon.