- Her er det mange kunstneriske sjeler, konstanterte innehaveren av Jetta kafeteria, Unni Øyen under julemessa lørdag.

- Da vi fikk spørsmål om det ble julemesse i år også, bestemte vi oss for å følge opp fjorårets arrangement. Da ble julemessa flyttet hit fra Andgard på grunn av sprengkulda, forteller Øyen, som hadde et utall personer innom dørene for å se på lokalprodusert håndverk.

Både eksotisk, spennende og tradisjonelt

Blant ullabber, kaker, fotografier og treskjæring satt tusenkunstneren Eldbjørg Nyborg fra Dombås med et stort utvalg varer. Nyborg lager fotoakvareller, strikker, skriver bøker og syr.

- Det er veldig trivelig å være med på julemesse. En får møtt mange mennesker, samtidig som det er spennende å se om folk liker det en har laget, forteller Nyborg. Et lite dypdykk på bordet hennes forteller om ei spennende og bereist dame. Reiseskildringer fra Nepal blandet med refleksjoner over naturen sammen med sjarmerende syltetøylokktrekk i god gammel stil favnet et ganske så bredt publikum.

Like ved satt dombåskvinnen Torill Haugen, en ihuga kort- og papirkunstner av ypperste klasse.

- Det er første gang jeg er med på julemesse. Jeg selger litt på bestilling, men dette var ganske spennende, forteller Haugen.

- Det er så mange positive folk her, så dette ga absolutt mersmak sier entusiasten, som hadde trykket fram både lekre kort og bokser med papirutstyret sitt.

Og mersmak fikk nok de som stakk innom Jetta også, så skal en dømme etter interessen er det nok liv laga for reprise!

Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga