På lørdag ble låven til Lill Stella Høslom og Aslak Enstad gjort om til en storslått Halloween-feiring. Med gravsteiner, skjelett, edderkopper som dekorasjoner, ble kvelden suksess. Høslom har en sønn som går i 9. klasse på Lesjaskog skole, derfor tilbøy hun klassen om å arrangere Halloween-fest hjemme hos dem.

– Det var veldig enkelt å foreslå at vi skulle være her. Helt siden jeg kom opp hit, har jeg savnet arrangementer for ungdommer og barn. Og jeg synes det er veldig morsomt å stelle i stand noe, siden vi har lokalene, sier Høslom.

Høslom understreker at Enstad og hun bare stilte med lokalet. Resten gjorde 9. klasse selv.

Inntektene går til klassetur

Det er 9. klasse på Lesjaskog skule som står bak arrangementet, der foreldre stiller opp med bakevarer og handler inn mat. Opplegget går ut på at 9. klasse inviterer andre tenåringer til festen, der inntektene til arrangementet går til klassetur til Berlin neste år.

– Mye av intensjonen er å knytte til oss hyttefolk og tenåringer til arrangementet, for jeg hører når de kommer ned i OiiOii i fjøset, som er livsstilsbutikk, at de syntes det er problematisk å komme opp fordi de ikke får med seg ungddommen. Og da tenker jeg det er en ressurs her oppe å få til slike arrangement. I tillegg kan ungdommene bli kjent på tvers av lokalsamfunnene rundt her, forteller hun.

Hele andre atasje på låven består av flere rom, der ett rom er gjort om til selskapslokale. Det er det mange sitteplasser og en bar. Det andre rommet, og det som var mest populært på lørdag, var konferansesalen, som også er en kinosal. Der vises skrekkfilmer og YouTube-filmer.

– Programmet for i dag er at det kommmer mange tenåringer fra Lesjaskog skule. Jeg har delt arrangementet på Facebook-sidene Bjorli info og Rauma Info. I tillegg har lærere delt arrangmentet, og jeg har hengt opp plakater på Lesja. Jeg er veldig fornøyd med alle sin innsats, sier hun.

Her er det klart for skrekkfilm. Foran f.v: Ingvald Brekken, Axel Erixon, Vemund Doseth, Bak f.v: Marita Brekken, Ingri Furuheim, Anna Olea Bakken og Elise Brekken.
Det ble solgt mye forskjellig godteri denne lørdagen. Foto: Håkon Wikan