Langrennsjenta har tatt én sølv- og to bronsemedaljer i arrangementet i Østerrike, som er verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede.

Bronse i fristil

Hun var kjempefornøyd etter lørdagens bronsemedalje i ti kilometer fristil.

– Det gikk kjempebra. Jeg skøyta som bare det, var kommentaren like etter seieren.

Det er ikke første gang at Krukhaug tar medalje i OL. For fire år siden deltok hun i Sør-Korea og kunne dra hjem med gull etter å ha vunnet 7,5 kilometer klassisk langrenn.

Sølv på klassisk

Sist mandag gikk Kristin fem kilometer klassisk, der hun kom på en sterk andreplass.

– Konkurransene har gått veldig bra, og jeg er veldig fornøgd med resultatene. Jeg gikk veldig godt i klassisk, og skøytet veldig godt i friteknikk, sier hun.

Det ble utfordrende for løperne siden føret var krevende.

– Det var litt sørpete føre og litt isete løyper, så vi brukte klister, forteller Kristin.

Når hun trener hjemme er det hun selv som smører skiene sine, men i Ramsau var det trenerne som stod for den biten.

Onsdag var det stafett, der Kristin skulle ha ankeretappen, og før løpet uttalte hun:

– Det er fire lag som starter der, og da skal jeg kjøre på! Det gjorde hun også og kunne ta imot en ny bronsemedalje.

God innsats av Norge

Endre Sævig, som er utøvernes trener gjennom skiforbundet, forteller at både dombåsjenta og hele det norske laget har gjort det bra.

– Kristin har gjort en veldig god innsats. Det er inntil åtte deltagere i hver klasse. På klassisk var det tre stykker, hun var da på øverste divisjon, som er de sterkeste løperne. På fristil var det fire stykker på nest øverste divisjonering, forteller han.

Over hundre nasjoner er med i arrangementet som favner ni idretter, der langrenn alene har 400 utøvere. Av de 2700 deltakere har Norge også med utøvere i alpint, skøyter, snowboard og floorball.

Langrennsøvelsene går i Ramsau Am Dachstein. Der er det ulike distanser som varierer fra alt fra 50 meter til 10 kilometer, samt 4 x 1 kilometer stafett. Utøverne deltar i to individuelle konkurranser, i tillegg var Norge var påmeldt med tre stafettlag. Lekene blir avsluttet fredag 24. mars i Gaz.