Det var Fjordekspressen med 13 passasjerer om bord som veltet. Det blåste liten til stiv kuling på Dovrefjell da bussen veltet, og sjåføren har forklart at bussen blåste av vegen i et kraftig vindkast, skriver NRK.

Det var ingen alvorlige personskader etter ulykken, en person ble kjørt til sykehus for sjekk. Flere av passasjerene

Fraktet til Dombås

Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 01.45 natt til onsdag. Bussen veltet like nord for brua ved Fokstua, i strekningen som nå har fått veglys.

Mannskap fra brannvesen og politi fraktet de 13 passasjerene og bussjåføren ned til Dombås hotell, bortsett fra den ene passasjeren som ble sendt til sykehus. De andre passasjerene fikk helsesjekk på Dombås.

Bussen går mellom Trondheim og Bergen og fortsatte ferden til Stryn onsdag morgen.

Kjørt over Dovrefjell i mange år

Den erfarne sjåføren Lasse Tenden kjører Fjordekspressen for Nettbuss Ekspress, men er ansatt i Firda Billag i Førde. Han beskriver til NRK at det var det mest ekstreme han hadde opplevd på sine 20 år som bussjåfør.

Tenden er godt kjent bak rattet over Dovrefjell, men beskriver til NRK at han ikke har opplevd maken til vindkule, og hadde ikke sjangs til å håndtere bussen.

Ulykken blir rutinemessig etterforsket hos Lesja og Dovre lensmannskontor. Det er ikke mistanke om at bussjåføren gjorde noe galt.

Ute av drift

Signalskiltet til Statens vegvesen som viser vindstyrken har vært ute av drift i noen dager. I følge vegvesenet fungerer vindmålingen, men signalene når ikke frem til skiltene på nord- og sørsiden av fjellet. Vegvesenet skal løse de tekniske problemene onsdag.

Det var liten til stiv kuling på Dovrefjell da bussen veltet. Foto: Pelle Eriksen