Høstens største og mest presitsjefulle fuglehund-arrangement gikk av stabelen på Dovrefjell/Hjerkinn 2-5 september: NM Høyfjell. Med tilbakemeldinger om bedring i rypebestanden og lovnader om fin-fint høstvær var stemningen høy under oppropet på Hjerkinn Fjellstue fredags morgen.

Desserre skulle ikke Dovrefjell og Hjerkinn vise seg fra sin beste side på fredag og med flere sluddbyger i løpet av dagen var det nok mange som angret bittert at de ikke hadde tatt med seg ekstra ullgenser, lue og hansker. Til tross for noe dårlig vær skulle dette vise seg å være prøvens beste dag premieringsmessig. Både lørdag og søndag var dager med topptemperaturer opp mot +18 grader og lite vind. Dette gav dårlige vitringsforhold i fjellet og selv de mest rutinerte hundene feilet med å finne rypene. Noe som gjenspeiler seg i premieprosenten som var på kun 17,62%, dessverre ikke den helt store premieprosenten når en tenker på at 590 hunder stilte til start i løpet av helgen.

Det må nevnes at NM Høyfjell startet allerede på torsdag med en lagkonkurranse mellom fuglehundrasene: engelsksetter, gordonsetter, irsksetter, strihåret vorsther, korthåret vorsther, pointer og breton.

Det var totalt 21 hunder, fordelt på 7 lag, som stilte til start i strålende høstvær for å kjempe om edelt metall på Hjerkinn Nord. Ikke bare viste Dovrefjell seg bra sin beste side, men også rypene var mer enn samarbeidsvillige! Årets lagvinner ble IS, hvor IS US Kuling med eier Randi Halvorsen og Rune Magnussen vant Høyfjellspokalen.