Man kan trygt si at det stormet rundt arrangementet da Østlandsmesterskapet i skiskyting skulle starte på Dombås i går formiddag. E6 over Dovrefjell var stengt, så mange deltakere sto værfast på andre siden av fjellet. På stadion skapte vind og snøfokk problemer for rennleder Kristian Sverdrup og hans stab av frivillige. Skulle de avlyse? Skulle de avlyse for de yngste klassene? - Jeg er evig optimist, og har valgt å utsette starten til klokka 13, men da kjører vi alle klasser som planlagt, sa Sverdrup til Vigga ved nitiden lørdag morgen.

Fullførte alle klasserOg slik ble det. Presis klokka ett gikk den første starten, og også de yngste fikk prøve seg i løypene. Været førte med seg mange strykninger fra startlistene, nærmere en fjerdedel av de påmeldte deltakerene. Og størst var frafallet i de yngste klassene. - Rennet betyr selvsagt mer for de eldre, og noen har for eksempel valgt å bli kjørt til Hjerkinn, og kommet over fjellet med tog, forteller Sverdrup. Men selv om konkurrentene var på plass, forsynte de lokale løperene seg godt av medaljene på sprintdistansene lørdag.

Fire lokale gullLøpere fra Dombås IL tok til sammen fire gull, en sølv og tre bronsemedaljer på gårdagens sprint. Øystein Ulekleiv vant Menn Senior-klassen med tiden 30:49 og til sammen fire bom. Også Jo Brøste Nørstegård (M17), Juni Arnekleiv (K17) og Mari Sverdrup (K20-21) vart sine klaser. Tora Berger måtte se seg slått av Karoline Næss fra Bjerke IL, og ble nummer to i sin klasse. Steinar Riksaasen (M20-21), Mari Brenna (J13) og Syver Brøste Nørstegård (G13) tok tredjeplass i sine klasser.

På søndag er det normaldistanse for klassene 13 - 16 år, og fellesstart for junior og senior som står på programmet, og værgudene ser ut til å spille bedre på lag på rennets andre dag.