Kleveland satte standarden i første forsøk i det andre heatet, da han landet trikset sitt og ble betalt med 93 poeng. Det ga nordmannen en soleklar ledelse foran det siste forsøket.

Der satt det imidlertid ikke helt for Kleveland, som kun ble betalt med 46,75 for sitt andre hopp.

Det gjorde likevel ingenting da heller ingen var i nærheten av å tukte nordmannens første poengsum i andre forsøk. Nærmest kom amerikanske Luke Winkelmann med 87,50 poeng.

Stian Kleivdal kjørte også i det andre heatet, men 52,50 poeng og 17.-plass holdt ikke til å kvalifisere seg til finalen.

Øyvind Kirkhus og Bendik Gjerdalen endte som nummer 15 og 28 i det første heatet. Det er kun de fem beste fra hvert heat som går videre til finalen.

Tidligere torsdag klarte ikke Hanne Eilertsen å ta seg videre til finalen. Eilertsen fikk det ikke til å stemme i første forsøk, hvor hun kun fikk 15,75 poeng. Hun hadde dermed kniven på strupen før det siste og avgjørende hoppet i kvalifiseringen.

Heller ikke der klarte hun å lande trikset sitt ordentlig og ble kun betalt med 52 poeng. Det holdt bare til 13.-plass i kvalifiseringen. Det er kun de åtte beste som går videre til finalen fra kvinnenes kvalik.

Japanske Kokomo Murase var best i kvaliken med 92,50 poeng. Amerikanske Hailey Langland fulgte på 2.-plass med 88,75.

Big Air-finalene kjøres lørdag klokken 18.00 norsk tid.

Snowboarder Hanne Eilertsen klarte ikke å ta seg videre fra Big Air-kvaliken i Copper Mountain. Foto: Heiko Junge / NTB