Senterleder for Amfi Dombås, Øyvind Frich, forklarer at det ikke er noe dramatikk i at butikken har stengt.

– De har en kortsiktig kontrakt i bunnen. Sommersesongen er over, og de har stengt om vinteren. Hvis alt går etter planen, kommer de tilbake til våren, forklarer Frich.

Bra salg under LS

Det er Vinjenaustet ANS som har hatt sport- og klesbutikken på Dombås. Utsalget på Fjellbua startet med suvernirer i mai i år, men vareutvalget ble byttet etter kort tid. Daglig leder i Vinjenaustet, Karl Øyvind Hjelle, forteller at det har vært greit salg.

– Det har gått noenlunde, det var bra under Landsskytterstevnet blant annet, sier Hjelle.

Firmaet er nå i forhandlinger med Amfi om videre kontrakt. Fra før driver firmaet driver åtte suvernirbutikker, blant annet i Trondheim, Geiranger og Ålesund. Varelageret fra Dombås selges ut på vintersalg i de andre butikkene.

– Mer vinterstengt

Frich tror ikke det vil bli noe særlig med aktivitet før til neste år i bygget, som ligger sentralt plassert på Dombås i krysset mellom E6 og stasjonsvegen.

Han er redd stengte butikkdører om vinteren er en trend som vil bli tydeligere.

– Dette tror jeg Dombås kommer til å oppleve mer og mer. Innenfor enkelte bransjer vil det være vinterstengt. Alle taper penger om vinteren, spørsmålet er om det lønner seg å stenge, mener Frich.

For Frichs Kafeteria sin del forteller han at de taper penger fra 1. november til påske. Om sommeren er det full kapasitet, og inntjeningen da dekker tapet om vinteren. Han mener derfor det er viktig med flest mulig parkeringsplasser for å få mest mulig inntjening om sommeren.

– Siden jeg er lokalpatriot holder jeg åpent om vinteren, men isolert sett burde nok flere stenge vinterhalvåret, sier han, og viser til noen av fjellstuene på Dovrefjell som reduserer kapasiteten vinterstid.

Intern flytting

Også lokalene etter klesbutikken Guideance i andre etasje av tidligere Dombås senter, har stengt dørene. Denne uken stengte de også avdelingen på Vinstra.

– Her er det snakk om en intern flytting. Vi har kanskje en leietager som trenger større lokaler enn det som er ledig etter Guideance, forklarer Frich.

Fjellbua tok over lokalene etter Torvkroa i Dombås sentrum.