Vigga har ansatt Eirik Angård (30) i en prosjektstilling for å lede podcasten.

– Dette skal være en aktualitets-podcast, der vi vil snakke om det som skjer i Lesja og Dovre. Jeg vil også snakke med ulike gjester om forskjellige temaer, sier Angård.

Eirik kommer fra Dovre, og har jobbet to år på hjemgården, etter at å ha gått lei av «korona-livet» i Oslo.

– Etter at jeg flyttet hjem har jeg fått dyrket friluftslivinteressen min, gjennom jakt, fiske, fotturer og ski i flatt og bratt terreng, sier han.

Eirik Angård er ansatt i en prosjektstilling for å lede Vigga-podden. Foto: Simen Rudiløkken

Han kombinerer stillingen i Vigga med gårdsbruk, og jobben som produksjonsansvarlig i Vinjerock, en musikkfestival i Jotunheimen.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med podcast. Det er artig å utforske et nytt felt. Jeg har litt erfaring fra studentradio i Trondheim, så det blir artig å plukke opp den ballen igjen i et nytt format på hjemmebane, sier Angård.

Vigga-podden vil komme med ukentlige episoder, som blir å finne på vigga.no og andre steder man kan høre podcast.

Den første episoden kan du høre allerede nå!

Her vil lytterne få møte interessante folk med røtter i Lesja og Dovre, samt samtaler med Vigga-redaksjonen om det som rører seg i nyhetsbildet.

– Vigga-podden har knapt kommet i støpeskjeen, men nå bare hopper vi i det! Dette er bare starten på noe som blir knallbra. Vi trenger å utvikle oss og gjøre noe nytt, så da er podcastuniverset et fint sted å bevege seg til, sier redaktør og daglig leder, Astrid Kvam Helset, og legger til:

– Det er et hav av podcaster, både i Norge og omverdenen, men vi tror det er rom og bruk for en lokal podcast fra Lesja og Dovre.

Hun håper at podcasten vil by på aktuelle saker, gjester i studio, møte med folk, samt små serier.

– Dette blir et ekstra tilskudd til vårt publikum, og betyr ikke at vi skal slutte å skrive saker, sier Helset.

Hun oppfordrer også så mange som mulig til å opprette en digital bruker på vigga.no og laste ned Vigga-appen. Samtidig minner redaktøren om at det vil være åpen dag i Viggas lokaler, hvor man kan få hjelp til akkurat dette, den 24. oktober.