Om alt går etter planen, kan skientusiastene allerede i kveld nyte snødekkede løyper på Dombås.

Snøen fra i fjor

Prosjektleder Arne Rønning på Dombås skiarena forteller at det er ikke tirsdagens snøfall som står bak denne snøen, men derimot lagret snø fra snømaskiner. I et par dager har fire traktorer og tre gravemaskiner jobbet med å transportere snøen ut i skiløypene.

– Den kunstige snøen ble produsert i februar i fjor, sier Rønning.

Lagres i fjell

Den kunstige snøen Dombås skiarena bruker i løypene, blir lagret trygt og godt i fjellet på skistadionen.

– Vi har lagret den i en nisje som er sprengt ut i fjellet. Der er det plass til 10 000 kubbikkmeter med snø, sier Rønning.

Ser frem til til sesongåpning

Langrenns- og skiskyttergruppa ser nå frem til at skientusiaster skal komme og bruke anlegget, som de har lagt mye penger og krefter i.

– Vi gleder oss naturligvis og det er mange som er interessert. Det er stor etterspørsel fra treningsgrupper. Det hjelper i tillegg til å sette Dombås på kartet, sier Rønning.

Han forteller at den kunstige snøen som blir laget i februar måned er den beste, med tanke på energisparing.

– Å lage snø i februar, når det er kaldt og tørt vær er det beste. Mellom 4 og 10 minusgrader er det mest optimale. Snøen som lagres er mer slitesterk enn den naturlige også, forklarer han.

Åpent til påska

Nå vil løypene være åpne hele vinteren, og kanskje vil løypene også bli vurdert benyttet etter sesongen også, men de nærmeste dagene er det tre kilometer med løypenett som er målet. Løypenettet som nå er lagt, ligger i lysløypa. Når natursnøen kommer, vil også det øvrige løypenettet åpnes.