Snowboardkjøreren fra Dombås har gjort store prestasjoner trass sin unge alder, og konkurrerer i verdenstoppen på snowboard.

Nå skal han prøve seg i det som regnes som den største årlige konkurransen innenfor flere vintergrener, X-games. Kleveland er invitert til arrangementet som går av stabelen i januar, i Aspen i Colorado i USA.

– Det er sjukt fettt å bli invitert dit. Jeg tror det er alles drøm i snowboard å komme til X-games, sier Kleveland til VG.

Eksklusiv konkurranse

Det er kun inviterte som får mulighet til å prøve seg i X-games, og Kleveland skal konkurrere sammen med Silje Norendal, Torstein Horgmo, Ståle Sandbech, Mons Røisland, Aleksander Østreng og Stian Sivertzen.

X-games regnes som en av de største konkurransene innen freeski og snowboard, og arrangeres for første gang i Oslo i februar. Dit er skikjører Johanne Killi invitert.

Også landslagstrener for snowboarderne, Thomas Harstad er begeistret over førjulsgaven til Klevland. Han sier til VG at han tror han vil gjøre det bra i alle konkurranser han kjører, men at han kanskje trenger noe mer erfaring før en kan forvente de helt store resultatene.

– Den erfaringen er samtidig rett rundt hjørnet, og han får mye kjøring før Aspen i slutten av januar, sier landslagstreneren.