Akkurat på dagen 55 år etter at skulemusikken ble stiftet, 10.juni 1963, satte skulemusikken i gang festen med en fanfare.

– Tenk at det skulle gå 55 år før vi endelig fikk til et slags stevne, sa Hilde Anne Bakken.

Hun har dirigert korpset i over 30 år, og var før det medlem selv.

Seks korps

To av korpsets eldste medlemmer er samtidig med i Åndalsnes musikkforening, og der- med tenkte styreleder Anita Rogne Nilsen at det kunne vært hyggelig å spille sammen. Hun hadde bedt inn Åndalsnes musikkforening, Dombås musikkforening, Kjøremsgrenda musikkforening, Lesja skulemusikk og Dovre skulekorps til felles konsert i anledning jubileet.

– Det spiller folk fra Lesjaskog i fem av disse korpsene, sa Bakken stolt.

Fellesskap

Først ut var Åndalsnes musikkforening, og med samspilte toner fikk de publikum sin fulle oppmerksomhet. Salen var fullsatt, og folk hygget seg i takt med musikken.

– Korps er veldig sosialt. Det sier litt da den eldste her i kveld er 77 år, og den yngste er 10 år. Det er for alle aldre, og begge kjønn. Vi føler på et stort fellesskap, og syns det er veldig hyggelig, legger Anita til.

Oddbjørg Stueflotten Enebo på tre måneder «hører» på Dovregubbens Hall.

Tredje generasjon

Ett av medlemmene til Lesjaskog skolemusikk er Johannes Bjorli Bjølverud (12). Han har spilt trombone i tre år, og øver litt nå og da. Det som er litt spesielt med Johannes er at han er tredje generasjon i familien som spiller i korps. Både mor og bestefar har spilt.

–Det påvirket meg litt at de spiller, men jeg ble egentlig mest med på grunn av at jeg tenkte det var artig. Men det er jo ikke artig hele tida, innrømmer han.

Sigrun Kvam Lislien (18) har spilt kornett i Lesjaskog skolekorps i ti år, og øver flere ganger i uka. Hun er også med i Åndalsnes musikkforening.

– Jeg er så glad i å spille, og spesielt sammen med andre. Jeg kjenner på dette med fellesskap, sier hun.

Storkorps

Kvelden ble avsluttet med et ordentlig storkorps utendørs, med to fellesnumre. Klassikerne «Norge i rødt, hvitt og blått» og «Gammel jegermarsj» slo så det dundret i veggene.

Samspilte toner fra flinke unger i Dovre skulekorps.