I helgen er det klart for den årlige innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. Anne-Mette Westbye fra Dombås er en av mange som tar et krafttak gjennom hele året.

Anne-Mette Westbye fra Dombås har opplevd hvordan det er å miste noen av sine nærmeste på grunn av kreft. Både moren og søsteren har måttet gi tapt i kampen mot sykdommen, og for Anne-Mette har det vært en trøst å kunne hjelpe andre som sliter med sykdommen. Dette gjøre hun ved hjelp av garn og strikkepinner.

- Svigerinnen til tantebarnet mitt startet et prosjekt i Oslo som gikk ut på å strikke luer til kreftpasienter og sende dem til Radiumhospitalet. Hun spurte meg for et par år siden om jeg ville være med på dette, og for meg var det ikke noe å tenke på en gang, sier hun.

Luene som blir til overs på Radiumhospitalet sendes til andre sykehus med kreftavdelinger.

Oppmuntringslua

Ideen spredde seg fort, og nå har ideen blitt til prosjektet Oppmuntringslua. Den har nærmere 1500 tilhengere på Facebook, og nå er det mange rundt om i landet som strikker eller hekler, sender luene til et par damer i Oslo, som leverer videre til Radiumhospitalet. Nå håper Anne-Mette at enda flere kan henge seg på strikkeprosjektet. Hun oppfordrer alle til å ta en titt på gruppa Oppmuntringslua på facebook.

Les mer i papirutgaven av VIGGA.