Killi var fullstendig overlegen i kvinnenes renn. Dombås-jenta utførte sitt første forsøk i slopestyle-løypa tilnærmet perfekt og fikk betalt med 81,24 poeng av dommerne. Det holdt til en klar ledelse ned til estiske Kelly Sildaru foran 2.-omgangen.

Verken Killi eller Sildaru klarte å forbedre poengsummen sin fra 1.-omgangen og endte dermed som nummer n og to. Amerikanske Grace Henderson tok 3.-plassen.

– Det er helt fantastisk å ta 1.-plassen her i Stubai. Jeg har kjempet om en seier i så lang tid nå, og det føles fantastisk å være på toppen. Det er veldig lenge siden jeg har vunnet, sa Killi i et intervju vist på NRK.

Seieren var Killis første i slopestyle i verdenscupen på 4,5 år. Siste seier kom i Snowmass, USA 13. januar 2018.

Sandra Eide var også med i slopestylefinalen og endte på 5.-plass.

Storeslem til Norge. Johanne Killi og Birk Ruud. Foto: Norges Skiforbund

I herrenes renn gikk Ruud til topps. Bærumsgutten fikk 88,96 poeng i sitt første forsøk. Den scoren holdt hele veien, så da han skulle sette utfor som sistemann i 2. omgang, hadde han allerede vunnet rennet.

– Det føles fantastisk. Noen ganger overrasker jeg meg selv. Jeg tror at jeg er ganske god på å være fokusert, og jeg koser meg på ski når jeg konkurrerer. Jeg har trent mye, så jeg får betalt for det nå. Jeg er litt overrasket, sa Ruud.

Sveitsiske Andri Ragettli og amerikanske Colby Stevenson fulgte på 2.- og 3.-plassen. Sebastian Schjerve endte som nummer ni med 78,98.

Rennet var det første i slopestyledisiplinen i verdenscupen denne sesongen.