I fjor var det Julias Jul, og i år var det kjærligetsdrama på dansegulvet. Sigri Stende Simonsen og Ingrid Petersen var i hovedrollene som Frida og Hedda. Frida var dypt forelsket i Ken Roger, en kjekk dukke på et kosteskaft. Etterhvert kom det tydelig frem at Hedda og Ken Roger hadde varme følelser for hverandre, og enhver som har sett en kjærlighetsfilm, kan tenke seg utfallet ...

Det var kun benyttet sanger av Kenny Rogers og Dolly Parton. Historien endte til slutt godt, med en fin moral.

Kosteskaft

Rollen som Ken Roger var som sagt besatt av et kosteskaft, noe som ble til ved tilfeldigheter.

– Det skulle egentlig være en jente som skulle spille gutt, men så var det ingen som ville. Da ble det dokke, og det ble egentlig mer moro, sier Sigri.

Selv om begge var grønne av sjalusi på Juleballet, er de gode venner ellers.

– Det er veldig artig å spille i slik skuespill, sier Ingrid.

Spesiell scene

Forestillingen hadde kun én generalprøve før premieren, og da uten lys.

– Lyset skulle være en del av scenografien, og jeg fikk diktert godt, så det ble veldig bra, sa regissør Bergljot Bleken etter forestillingen.

Hun og Mattis Sørum holdt fortellerstemmen, mens Frida og Hedda spilte med kroppspråk og dans på den spesielle scenen. Publikumsrekkene var inntil veggen, og handlingen foregikk midt i salen. I tillegg spilte band og soloartister mellom aktene.

– Det er mange dansere, og scena er lita. Og juleball foregår jo i en sal, forklarte kulturskolerektor Inger Synnøve Killi.

Mange dansere

Christina Flesvik hadde koreografien for dansenummerene.

– Vi har øvd mye, det er mye terping. De yngste er førsteklassinger, og det er utrolig hva de minste får til, sa en stolt danselærer.

Det er ikke roller til alle i kulturskolen på en forestilling som dette, men besetningen rulleres fra år til år så alle får bidra. Den stemningsfulle forestillingen avsluttet med vakre Hellige natt, spilt av Per Anders Håvelsrud på trombone og Jørgen Brandli på piano.