Det er mange som allerede har dukket seg i Lågen og på vatnene rundt omkring, som disse ungene ved Prestgardsbrua på Lesja. Men selv om mange elsker sol og varme er det mange bekymrede bønder, da tørkesommeren er i ferd med å ta andreslåtten.

Som i Madrid

Den siste uken har det blitt målt over 30 grader flere steder på Østlandet, blant annet i Lier i Buskerud (31,9 grader) og i Tønsberg i Vestfold (32,2 grader). Også i Oslo har det vært svært varmt, med temperaturer som matcher Madrid.

Det er lite som tyder på at varmen avtar med det første, og i hovedstaden viser langtidsvarselet at det skal bli mellom 20 og 31 grader på dagtid frem til neste lørdag. Den totale nedbørsmengden varslet i samme periode er 0 millimeter.

– Det er ikke helt unormalt at det skjer, men for min del sliter jeg litt med å huske at det har vært så fint både i mai og i juni, og nå i starten av juli. Vi har dette året 1947, som vi snakker om hele tiden, fordi da var det varmt både i juni og august, sier Statsmeteorolog Rafael Escobar på nettsiden yr.no.