Stiftelsen Rettferd for taperne og deres viktige arbeid var juryens klare valg for årets tildeling som vil foregå i Rendalen bygdemuseum, Bull-museet, den 12. juli, melder Rendalen kommune i en pressemelding.

Kommunen deler i år ut prisen på 19. gang. Den består av diplom, en liten bronsestatuett av Vesleblakken og 30 000 kroner som vinnerne må gi til et godt formål. Prisen tildeles personer eller organisasjoner som har utmerket seg ved å gjøre uegennyttig innsats for andre mennesker. Generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug vil sammen med tidligere generalsekretær Ola Ødegaard fra Dovre være til stede for å motta Vesleblakkenprisen.

Forebygger

Stiftelsen Rettferd for taperne jobber for at enkeltpersoner som føler seg som tapere skal få bedret sin livssituasjon. Stiftelsen jobber også for at forholdene blir lagt til rette for å forhindre at flere

skal bli tapere i dagens samfunn. Målsettingen er å hjelpe ulike utsatte grupper som opplever seg som tapere i samfunnet, og som har vært utsatt for; feilplassering i skolehjem, barnehjem og

fosterhjem, seksuelle overgrep, mangelfull skolegang og mobbing.

- Videre jobber Stiftelsen Rettferd for taperne med forebyggende virksomhet, blant annet. innen fattigdomsbekjempelse, og for å hindre frafall i skolen, sier Slaathaug.

Inspirasjon

I mai i år lanserte Stiftelsen Rettferd for taperne sammen med Odinstiftelsen og Oss Mot Mobbing det som kalles Antimobbenettverket. Nettverkets overordnede mål er å bidra til forebygging mot alle former for mobbing, samt å bedre rettighetene for enkeltpersoner som har opplevd mobbing.

- Vi er takknemlige og stolte over å ha blitt tildelt Vesleblakkenprisen. Dessverre er det ikke blitt særlig mye mindre henvendelser til Stiftelsen Rettferd for taperne de siste årene. Behovet for en stiftelse som Rettferd for taperne viser seg å være stort også i 2015. Vesleblakkenprisen gir oss inspirasjon til å fortsette vårt arbeid i kampen for rettferdighet for enkeltmennesker, sier generalsekretær Slaathaug.

Bestevenn

Wenche Foss fikk den aller første Vesleblakkenprisen i 1997. Siden har blant andre Frelsesarmeen, Mads Gilbert og Erik Fosse, Leger uten grenser og Joralf Gjerstad vunnet prisen. Vesleblakken er en kjent fortelling av Jacob Breda Bull, om hesten som ofret livet for å redde den beste kameraten sin, yngste sønnen på prestegarden.

- Vi er takknemlige og stolte over å ha blitt tildelt Vesleblakkenprisen, sier generalsekrerær Tor Bernhard Slaathaug.