Daglig leder Geir Kvalsvik ville ikke kommentere konkursen til Vigga mandag morgen, heller ikke på navnebyttet. Han uttrykte til Sunnmørsposten forrige uke at han angret at han flyttet produksjonen fra Hareid til Dombås i 2008.

Kvalsvik Produksjon AS, skiftet navn til Takk og Farvel AS, og begjærte seg selv konkurs forrige uke. Like før begjæringen ble polske ansatte ved fabrikken anmeldt for tyveri fra fabrikken, og til NRK fortalte de at bedriften skylder dem 650 000 kroner i lønn.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik forklarer at tyveriet er under etterforskning.

– Det er ikke tatt ut noen siktelse i saken foreløpig. Politiet jobber videre, og vi håper vi klarer å lande saken på en god måte, sier Ringvik til Vigga mandag.

Skifteretten i mars

Advokat Erling Finsnes er bostyrer for konkursen, og forteller at det ikke er noen oversikt over kravene ennå. Skiftesamlingen blir holdt mandag 30. mars i Sunnmøre tingrett, og fristen for å komme med krav er den 18. mars. Bostyrer var på fabrikken på Dombås torsdag forrige uke.

Takk og Farvel AS skylder Dovre kommune over 1,8 millioner kroner i husleie. Hvis begjæringen blir tapt i konkursoppgjøret blir momsen regnet av kravet, som da blir på 1,45 millioner kroner.

130 000 i strømregning

Vigga har tilgang til en oversikt over inkassokrav mot bedriften, via en kredittvurdering gjennom Bisnode. Tallene viser at strømleveranøren AS Eidefoss via et kreditorfirma hadde utestående et inkassokrav på 133 000 kroner.

I tillegg har Santander Consumer Bank utestående et billån på over 140 000 kroner som var gått til inkasso. Det er også 10 inkassokrav på mellom 900 kroner og nesten 20 000 kroner. Totalt hadde firmaet utestående over 370 000 i inkassokrav før konkursbegjæringen.

I formannskapet torsdag

Ordfører i Dovre, Bengt Fasteraune, forteller at formannskapet i kommunen skal drøfte muligheter for hallen videre allerede torsdag denne uken.

– Vi må se på alle mulige løsninger, om vi skal selge hallen eller leie den ut. Målsetningen er nye arbeidsplasser, noe vi trenger, sier Fasteraune.

Han mener produksjonshallen ligger bra til, og mener det behøver ikke ta lang tid før den er tilgjengelig for nye muligheter etter konkursboet er oppgjort.

– Det er ikke moro for noen at selskapet gikk konkurs. Det var mange arbeidsplasser, men slik som det utviklet seg var det dessverre det som skjedde, sier Fasteraune.

På sosiale medier har flere foreslått mulige bruksområder for hallen, som ligger et par kilometer vest for Dombås sentrum, ved E136. Noen av forslagene er kulturhus, innendørs kunstgressbane, idrettshall og tytingfabrikk.

– Klandreverdig

Svein Grandalen i Fellesforbundet jobber med de ansatte for å få på plass lønnskrav til lønnsgarantifondet.

– Hver og en av de ansatte må legge frem krav for det de har utestående, forklarer Grandalen.

Under skiftesamlingen forrige uke manglet oversikt over arbeidstimer for januar og februar.

– Jeg mener Kvalsvik har oppført seg klandreverdig mot de ansatte, og har ikke vist noen respekt for lønnsgarantifondert, sier Grandalen.