Det etterhvert tradisjonelle Furusjøen Rundt ble arrangert av Kvam IL i helga. Ruskeværet kunne satt en stopper for skirennet, men det gikk som planlagt, og 563 av 655 påmeldte stilte på startstreken på Kvamsfjellet.

Ombestemte seg

Flere lokale løpere tok turen til Kvam, av dem var familien Hågå fra Lesja. Margit Hågå (18) gikk inn til mål først av alle jenter og damer som gikk 20-kilometeren.

– Jeg skulle egentlig ikke gå, for formen har ikke vært helt på topp. Men da jeg hørte at bilen startet, ombestemte jeg meg. Da var det bare å kaste skiene i bilen å bli med, forteller Margit.

Også faren Jon Håvard og moren Solveig var med på rennet. Jon Håvard gikk inn til en 6. plass i klassen menn 50, på 45-kilometeren. Solveig gikk inn til en 9. plass i klassen kvinner 50.

Far smører ski

Margit synes det var gøy å bli første jente i mål. Hun beskriver at det var tungt å gå, men desto bedre å komme i mål.

– Det er fjerde gangen jeg deltar. Jeg hadde en dårlig opplevelse i fjor, da jeg strakk hofta under 45-kilometeren, noe jeg har slitt med siden. Derfor var det godt å få en god opplevelse igjen, forteller den glade skiløperen.

Margit tok førsteplass i sin klasse også i debuten sin på Holmenkollmarsjen forrige helg.

– Det er artig og kjenne at en er i form, og spesielt artig å vinne to helger på rad. Det er noe som den flinke skismøreren min, pappa, skal ha litt av æren av, sier Margit.

Hun forteller at hun egentlig ikke er et konkurransemenneske, men at hun konkurrerer fordi hun trener, og at det er moro å se hvordan hun står i forhold til andre i blant. Margit er meldt på til Ingalåmi, og regner med å gå karusellrenn og klubbmesterskap hjemme på Lesja.

Flere gode plasseringer

Flere lokale deltok på Furusjøen Rundt. Lesjingen Hans Petter Fjeld tok en tredjeplass i klassen menn 35, og gikk inn like bak Jon Håvard Hågå på 45-kilometeren. Geir Ulekleiv fra Lesja IL gikk inn til tredjeplass i klassen menn 60, også på 45-kilometeren.

Oddbjørn Torsgård fra Lesjaskog IL gikk inn til en 8. plass i klassen menn 50, to plasseringer bak Jon Håvard.

Ola Holen fra Dombås IL gikk inn til en 3. plass i klassen menn 65, to plasseringer foran Oddbjørn Åvangen fra Lesja IL som gikk inn til en 5. plass i samme klasse.

Berit Hoelsbrekken fra Dombås IL gikk inn til en 4. plass i klassen kvinner 45 på 20-kilometeren.