Til tross for noe grått vær og regn i luften i helgen, holdt deltagerne på leirduestevne humøret oppe.

Det var godt over 60 deltagere både lørdag og søndag på leirduebanen i Lordalen. Første dagen holdt Dovre Jeger- og fiskeforening (JFF) stevnet, og søndagen var det Lesja JFF som sto for arrangeringen. Stevnene inngår i G-sportcupen, som omfatter 28 stevner. Blant disse er det totalt 60 mulige serier for deltagerne å vinne, og de 8 beste teller til eventuell finaleplass. I helgen var det også utdeling av vandrepokal og minnepokal etter Lars Anton Skaalgard. Vinner av vandrepokalen ble Ståle Midtlid (Ørskog JSS) og vinner av minnepokalen ble Thomas Bekken (Mo JFF Nord-Odal). Geir Helge Espeset (Nord-Aurdal JFF) vant Vandrefjøla lørdag.

Debutanter

Det var deltagere i alle aldre, både menn og kvinner og for et par gutter var det første gangen de skøt på stevne.

- Det gikk bra på siste serien jeg skøt. Jeg begynte å skyte i fjor sommer, fortalte Syver Utgård fra Lesja.

Syver er 14 år, og debuterte med 22 poeng totalt.

Jonas Enstad Tøndevoldshagen (13) debuterte også i helgen, både på presskyting og vanlig leirdueskyting. Presskyting går ut på fire runder med to leirduer som sendes ut samtidig. Under den vanlige runden står fem skyttere, og roper når de er klare. Da skytes leirduen ut fra en kaster som står skjult fremfor standplassen. Det er ikke noen premiering på presskytingen, det er kun for trening og moro. Jonas hadde allikevel en pangdebut på presskytingen, med sju treff av åtte mulige.

- Jeg har skutt et par måneder nå, forteller Jonas.

Folk som er med på stevnet hele helgen ligger gjerne i campingvogn ved banen. Og selv om det ikke var mange publikum utenom familier, var det tydelig god stemning i leiren.

- Vi har veldig godt miljø her, det er sosialt og trivelig, forteller leder i Dovre JFF, Brynjar Berge.