Når Lubna Jaffery blir ny kulturminister, er det også utnevnt ny statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet.

– Når en dør lukkes, åpnes en ny. Det blir veldig spennende å gå inn i regjeringsapparatet, og få lov til å utforme nasjonal politikk på kultur- og likestillingsfeltet. Det er jo områder jeg virkelig brenner for, og som jeg ser fram til å jobbe med, sier Hagen på Innlandet fylkeskommunes nettsider.

Han ble valgt inn på fylkestinget i Oppland som 19-åring. De fire siste årene i Oppland satt han som fylkesordfører. Han ble også den første fylkesordføreren i Innlandet. Han tar ikke gjenvalg til høsten.

– Det er vemodig å gi seg som fylkesordfører, ei rolle jeg har hatt gleden av å ha i åtte år. Slike skifter skjer brått, jeg fikk spørsmålet fra den påtroppende statsråden tirsdag og utnevnes av Kongen i statsråd onsdag. Jeg har visst en stund at jeg var på oppløpssida i fylkeskommunen, men det blir rart å forlate laget jeg har jobbet sammen med i så lang tid. Vi har fått til så mye sammen, om det er rekordgjennomføring i videregående opplæring, mer miljøvennlig kollektivtrafikk, kultursatsinger som markerer seg utenfor Innlandet eller næringssatsinger som gir nye jobber og livsgrunnlag i hele fylket vårt. Og ikke minst er jeg stolt av at vi har bygget et nytt fylke med eventyrlige muligheter, som jeg er spent på å følge med i fortsettelsen, sier han.

Aud Hove (Sp) blir fylkesordfører fram til valget i september.