Han er en av tre hingster i ­Sikkilsdalen, der også Kong ­Harald og Dronning Sonja har hytte.

Kaldblodstraveren har fått tildelt hamneområdet Bristol lengst inn i dalen, mens dølahingstene Morka Bron og Svangstu Fardølen har områdene Prinsehamna og Lenningen.

Jubileum

Å slippe hingst med hoppefølge i fjellet er en særnorsk måte å driver avl på. Og i Sikkilsdalen ble det feiret 150-årsjubileum for dette i år. Ola Martin Aasen, som eier Fjord Jerven sammen med John Floberg, er en av tre i Norge som har vunnet det prestisjetunge løpet Lars Laums løp to ganger. Også faren, Åsajerven vant løpet i sin storhetstid som traver.

I et tidligere intervju sa Tore Kvam, avlsleder for alle godkjente hestraser i Norge, at Fjord Jerven har alle de gode egenskapene de synes er viktige å føre videre i avlen. Han forteller om en hingst med god avstamning, flott eksteriør og gode egenprestasjoner.

Så får vi bare håpe at det blir flere raske travere i fremtiden etter Fjord Jervens travle sommerferie ved porten til Jotunheimen.

Kristine Kihle leier Ola Skrugstads hoppe Lannem Frida, som allerede er drektig med Fjord Jerven i vårstasjon. Føllet Lannem Hans som følger moren er også avkom etter avlshingsten på Engødegård, og er så heldig å ha både mor og far på beite. Foto: Anne Marie Aa