Sommer er festivaltid i Norge, og slik er det også i kommunene våre. Særlig Sel utpeker seg som den store festivalkommunen i vårt distrikt i sommerhalvåret. Her kan nevnes Dansefestivalen på Sel, Troll- og trefestivalen på Sjoa, Eventyrfestivalen i Heidal, den nye bluegrassfestivalen i Bjørnhollia, Sjoafestivalen igjen fra neste år og Pillarguridågån på sensommeren. I tillegg har vi Markens Grøde i Lesja og Pilegrimsdagene som strekker seg over flere kommuner. Dette skaper liv å røre, og fører ikke minst til at en rekke mennesker velger å enten stoppe opp på veien eller legge turen til vårt område.

I tillegg til at dette forhåpentligvis gir gode ringvirkninger i forhold til omdømme, betyr det mye økonomisk for næringslivet i kommunene. Et godt eksempel er nærbutikken på Sel som går bedre enn noen gang de fem dagene Dansefestivalen varer. Og det er ingen tvil om at Dansefestivalen har blitt den største av festivalene i vårt område. Tusenvis av danseglade mennesker fra fjern og nær, inn- og utland, tar turen til lille Sel denne uken, og etter ni år har utviklingskurven bare pekt oppover. Fra neste år planlegger til og med et reiseselskap fra New Zealand å tilby egne turer til Dansefestivalen. Det må virkelig kunne kalles danseglede.

Forhåpentligvis gjør festivalene at også mer av lokalbefolkningen velger å feriere i eget distrikt. Det gjør i alle fall dovreskogingene ., som tar med seg campingvognen og slår seg til på Sel i nesten en uke, cirka ti minutters kjøretur fra hjemme. I tillegg bruker mange ferien sin på å jobbe frivillig for at festivalene skal være mulige å gjennomføre.

Uansett om du foretrekker dansesko eller vandrerstøvler, å være med på et levende eventyr eller gå på marked, håper vi du får muligheten til å oppleve noe av det distriktet vårt har å by på av kultur i sommer.