Håkon Vadet (21) fra Dombås spiller gitar i bandet, som bare er ett år gammelt. Denne uka ble de ukas Urørt på P3 med låta Windowpanes, og i sommer skal de spille på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

For uetablerte band

– Det var veldig stas å bli ukas Urørt, det betyr sykt mye for bandet, forteller Håkon.

Som ukas Urørt er bandet med i konkurransen om fem finaleplasser til kåringen som årets Urørt. Tidligere har blant annet Ida Maria og Honningbarna vunnet den gjeve tittelen. Urørt er et nettsted hvor uetablerte norske band kan promotere musikken sin.

Urørt-juryen skriver dette om Marble Pools:

"Marble Pools sparker seg opp av undergrunnen med en låt som er lyden av å sole seg på båtdekk i brottsjø utenfor Balearene. 'Windowpanes' er en snål, varm og uvanlig karismatisk poplåt som vil ta bandet langt."

Til P3 sier bandet at sjangeren deres er marble-pop og at de er inspirert av blant annet Röyksopp og musikk som får dem til å danse. Navnet er ikke tilfeldig.

– Håkon og Nora skater mye, og det var sånn vi kom inn på dette med tomme basseng (som vi kunne skate i – helst i marmor), i California-stil med villaer, skulpturer og basseng, sier bandet til P3.

Videre skal bandet spille inn en EP i sommer, og de har allerede nå mange bookinghendvendelser.

Hør Windowpanes her: