Et rør lakk store mengder vann i kjelleren av hotellet. Mannskap fra Dovre kommune, Lesja og Dovre brannvesen og Korsvoll Maskin jobbet for å stoppe lekkasjen. Eierne av hotellet var også med på dette arbeidet. Røret ble tettet i 15.00 tiden søndag.

Nabofløyene er røyk- og vannskadet, og det jobbes for å få stengt av inngangen slik at strømmen kan kobles på igjen i disse bygningene. Vannet skal også kobles av.

– Hvor store skadene er blir opp til forsikringsselskapet å avgjøre, sier brannvesenets utrykningsleder Tor Olav Hovelsrud til Vigga.

Politiet har tatt bilder av branntomten i dag, og går i gang med taktisk etterforskning i morgen. Den tekniske etterforskningen må vente til brannruinene er kalde. Brannårsaken er ikke kjent.

– Vi konsentrerer oss om området rundt resepsjonen, det var der det først ble sett åpne flammer. Vi starter med å avhøre vitner i morgen, sier politibetjent Jørn Morten Sletta.

Lesja Dovre lensmannskontor har ikke tatt stilling til om de ønsker bistand i etterforskningen.

Vind på søndag

En del vind på formiddagen forverret ulmingen, og brannvesenet måtte frem igjen med brannbilen. Hovelsrud roser alle som var med på slukningsarbeidet lørdag og etterarbeidet søndag.

– Vi takker de frivillige som stilte opp med traktorer, brannvesenet fra nabokommunene, Sivilforsvaret, Jo Holum, Jora Maskin og Korsvoll Maskin for god hjelp, sa han søndag.

Ola Håkon Korsvoll fra Korsvoll Maskin ble oppringt i 19-tiden lørdag kveld og handlet raskt etter forespørselen.

– Jeg tenkte at jeg måtte få på plass gravemaskinene så fort som mulig og få åpnet for brannmannskapene så de fikk slukket brannen. Det fungerte bra, og de fikk spylt inn vann i etasjeskillerne, forklarer han til Vigga.

Han har vært med på lignende oppdrag før, og beskriver det som et krevende arbeid.

– En må være konsentrert, sier han, og beskriver at han måtte ha åpen førerdøren for å kjenne etter om temperaturen ble for høy.

Det er også viktig å være forsiktig, slik at brannen ikke sprer seg under gravingen. Han er preget av oppdraget.

- Jeg føler virkelig med eierene. Dette er trist, sier Korsvoll.

– Dette er trist

Ordfører Bengt Fasteraune så brannen lørdag og besøkte brannruinene søndag.

– Det er veldig trist. Det er en familiebedrift, og de har lagt ned en stor egeninnsats i hotellet. I tillegg er det en bygning med stor historisk verdi, sa dovreordføreren, tydelig preget av hendelsen. Han tenker tilbake på brannene både på Dombås hotell og Dombås senter. Ordføreren kunne se flammene lørdag kveld fra sitt hjem.

Eierne av hotellet ønsket ikke å uttale seg om hendelsen til Vigga på nåværende tidspunkt. De har fått mange hilsener på sosiale medier, og Dovrefjell Hotell takker for all omtanke på sin facebook-side.

Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga