Med ujevne mellomrom har den blitt observert der siden 10.desember. Ifølge observasjoner er den svært lite folkesky, og det virker nesten som den trives med selskap når en stopper. Den ser ut til å være uskadd og i fin form, og gikk på 30 meters avstand når fotografen stoppet for å knipse.

- Vi fikk øye på reinskalven i begynnelsen av desember. Den ble også observert der på lille juleaften og nå forrige uke, forteller Espen Rusten, naturveileder i SNO.

Opphavet til kalven er ukjent, men det er ingen sensasjon at en kalv kan drifte fra flokken sin på denne måten.

- Den går på østsiden av E6, altså siden til Knutshø-flokken, men om den tilhører den eller Snøhettaflokken er uvisst. Men det er altså ingen nyetablering av villreinstamme på Dovrefjell, dessverre, forteller Rusten.

Gjør ikke noe med den

Trond Toldnes i Dovre Fjellstyre har vært oppe og sett på kalven i dag, men kommer ikke til å gjøre noe med kalven foreløpig.

- Idag gikk den litt høyere oppi lia overfor rasteplassen. Kalven er veldig sprek, og det er ikke tegn til sykdom. Det er hele tiden en vurdering når slikt skjer, men foreløpig avventer vi. Det er mye vilt i dette området, og en må vurdere hvor mye en skal gripe inn, forteller Toldnes.

For noen år siden gikk en reinskalv ned mellom Dovre og Dombås, og havnet på et jorde sammen med en flokk sauer.

- Da flyttet vi kalven, men det var mye fordi den var så lett å fange, forteller Toldnes.

Reinskalven har vandret fra flokken sin, og holder til rundt en rasteplass på Hjerkinn. (Foto: Arne Rønning) Foto: Lokalavisa Vigga
Reinskalven har vandret fra flokken sin, og holdt til rundt en rasteplass på Hjerkinn. (Foto: Arne Rønning) Foto: Lokalavisa Vigga