Det var stinn brakke allerede fra klokka ti lørdag formiddag. Og en lettet og glad kaféeier kunne stolt vise frem konseptet sitt. Det har vært travle dager, siden hun med god hjelp av kjæresten har pusset opp hele lokalet helt frem til åpningsdagen.

Marit har drømt om akkurat dette huset i alle år, og da det skulle leies ut tok hun første fly hjem fra Australia der hun har vært bryllupsfotograf.

Rundt ett av kafebordene på åpningsdagensatt en gjeng unge karer, som lovpriste den gode kaffen de hadde kjøpt.

– Det er bra noen har slike gode tiltak på Dombås, da smaker kaffen ekstra godt, sier Eirik Fjerdingby.

Alle sammen har kjøpt svart kaffe, og Dag Christian Bakken skyter inn at han har kjøpt en dobbel Americano.

Marit forteller at de har kvalitetskaffe fra Fjellbrent Kaffebrenneri i Isfjorden. Hun sier at de i tillegg til de andre hjemmebakte kakene også vil ha tilbud til allergikere som vil ha litt til kaffen.

Grønnsaker

Sofia Maria Bang Elm i Avdem Gardsgrønt sier at det var et lykketreff at hun får stå utenfor Heime hver onsdag og selge grønnsakene sine.

– Det passer perfekt. Her kan folk kjøpe direkte eller hente grønnsakskassene som de kan bestille, sier hun, og forteller at hun  til nå har 25 forskjellige grønnsaker å by på, der det mest spesielle er polkabete, knutekål og romanesco.

Sofia Maria Bang Elm i Avdem Gardsgrønt vil selge egenproduserte grønnsaker utenfor kaféen hver onsdag. Foto: Anne Marie Aa
Turistinformasjon: Engelske turister får forklart veien til Viewpoint Snøhetta. Foto: Anne Marie Aa