Onsdag kjørte fem traktorer og tre gravemaskiner ut snø på rulleskibana på stadion. Med asfaltert løype, snø fra i fjor og en stor dose dugnadsinnsats blir det skiløyper til 1. november.

På dugnad

Om alt går etter løypekjører Bjørn Killis plan, starter prepareringen allerede fredag, og da kan det bli løyper lørdag. Mens dugnadsgjengen kjører ut snø, er han i garasjen og utfører service på tråkkemaskina før sesongen. Det er stramt budsjett i løypelaget, og han utfører mest mulig av reperasjoner og service selv.

Gi ringvirkninger

Tidlig-snø prosjektet er initiert av en gruppe i Dombås IL, og skal kunne gi et unikt tilbud til ivrige skiløpere som vil trene i skiløyper før sesongen er ordentlig i gang. Dombås er i sterk konkurranse med andre skidestinasjoner i landet, mange jobber med preparering av løyper til 1. november. Håpet er at skiløyper tidlig i sesongen gir tilreisende til Dovre, og inntekter til idrettslaget og lokale bedrifter.

Snøen holdt seg

Hans Olav Arnekleiv styrer gravemaskinen som laster traktorhengerne fulle med snø. Før det er kjørt ut halve snøhaugen, er det fordelt snø på nesten en kilometer i løypa. Målet er minst 1,5 kilometer, pluss standplass.

– Vi var spent på hvordan snøen skulle være, den ble laget i 3-7 minusgrader, og ble ikke helt tørr snø, sier Arnekleiv.

Snøen har holdt seg bra, og skal også danne grunnlaget for å sikre løypene til NM i april.

– Hvis den fryser i bunn, blir det veldig slitesterkt, mener Arnekleiv.

Støtte fra flere

Det er Dombås Idrettslag som har pilotprosjektet, som har fått 90 000 kroner fra både Dovre kommune og Oppland Fylkeskommune. Lokale bedrifter har også bidratt med 90 000 kroner totalt. Til neste år blir det forsøkt å lagre mer snø, i et utsprengt område av fjellgrunnen ved stadion.