Meteorologisk Institutt sendte ut OBS-varsel tirsdag,om at sterk vind og nedbør natt til onsdag og onsdag som kunne gi vanskelige kjøreforhold, spesielt i fjellovergangene. Onsdag morgen viste værtavlen i Dombås sentrum vinstyrke på over 20 meter i sekundet på Dovrefjell.

Kan komme nedbør onsdag

De tvar ikke særlig nedbør natt til onsdag, men det er varslet nedbør onsdag. Samtidig skal vinden avta noe utover dagen.

Stian Brenden i Stian Brenden Maskinservice, som har driftsansvaret for vegene i Nord-Gudbrandsdalen, håper nedbøren kommer som snø. Med kun få dager til juleaften, kan det være noen som tar reisen til julefeiringen allerede i dag.

– Jeg tror det skal gå greit å kjøre i vårt område, men en vet aldri når det er så ustabilt vær. Blir det nedbør, lønner det seg å ta seg god tid etter vegen, oppfordrer Brenden.

Venabygdsfjellet stengt

Vegvesenet melder om at fylkesveg 27 på Venabygdsfjellet er stengt på grunn av uvær. Det blir ny vurdering om åpning klokken 10.00 onsdag.

Valdresflya er nattestengt mellom klokken 20.00-08.00, og kan bli vinterstengt på kort varsel.

Fra Statens vegvesens trafikkmelding:

Ev 6 Dovrefjell (Dombås bom - Grønnbakken bom)

Dombås bom - Grønnbakken bom, på strekningen Dovrefjell

Sør-Trøndelag, Oppland

Stort sett bart og vått, vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind. Klokken 05:30 var det -3 grader, sterk kuling og skyet oppholdsvær.

Fra Yr.no:

OBS-varsel for Oppland: Tirsdag ettermiddag økning til sørvest liten til full storm i fjellet, noe minkende onsdag formiddag. Onsdag vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge pga vind, snø og snøfokk.