Melissa Skeie (30) og Bård Brøste (27) skal vie seg på Sagelva Vasskraftsenter i morgen, lørdag. Når Vigga møter paret på senteret fredag formiddag, innrømmer de at de ikke har full kontroll, men de tror det meste er på plass.

Spesielt sted

Bård har sterk tilknytning til stedet, og for brudeparet var Sagelva et spesielt, men naturlig valg for seremonien. Olav Brøste, Bårds bestefar, har hjulpet til under byggingen av den rekonstruerte Brøstsaga og resten av Sagelva vasskraftsenter. Olavs bror, Kåre Brøste, er et kjent navn i Sagelva-sammenheng – han var primus motor for oppbyggingen av senteret på slutten av 90-tallet og tidlig på 2000-tallet.

– Det er annerledes og spesielt, og siden vi er litt spesielle selv også, så passer det bra, sier den vordende bruden.

De to har vært et par i over seks år.

– Det blir spesielt for mange i morgen, det er mange som har et forhold til stedet, sier brudgommen.

Bårds bestefar Olav døde i 2011, men det blir mange fra Brøsteslekta i bryllupet. Rundt 100 personer er invitert i bryllupet, men brudeparet håper at enda flere vil bivåne vielsen.

– Det blir både slekt og venner under vielsen, og det kommer nok noen turister og nysgjerrige i tillegg. Vi vil at det skal livat og at folk skal kunne oppleve Sagelva, sier paret.

Brudepiker og egen kake

Seremonien foregår under en portal laget av bjørk, og vielsen er borgerlig. En dommer tar turen fra Vågå for å vie paret, og han var veldig positiv til seremonien. Rammen rundt blir som i et kirkebryllup, med sang og musikk.

Brudepikene er naturligvis døtrene Leah (5) og Viola (3), og de gleder seg veldig til den store dagen.

– De har fått høyhælte sko, håret er klippet og de har pyntet seg, så de er storfornøyde, sier foreldrene.

Selv om kulissene for bryllupet er originalt, gjelder de gamle tradisjonene. «Noe gammelt, noe nytt, noe lånt og noe blått» hører med, og kaka har brudeparet laget sammen.

– Vi drev på til langt på natt til i dag, sier Melissa, som egentlig er kokk og dreven også i konditorifaget.

– Positivt

Valget av vasskraftverket som kulisse fører til en liten utfordring, det blir en del støy. Men noe av vannet skal stenges av, og noe skal omdirigeres til andre kanaler. Per Stueflotten i Brøste og Sagelva kulturlag synes det er bra at paret vil holde seremonien på Sagelva. Det har tidligere blitt gjennomført messer ved det godt besøkte museet.

– Det er veldig interessant, og vi håper det er flere som vil gjøre det samme, sier Stueflotten.

Personene som jobber og bidrar på Sagelva, stiller gjerne opp på den store dagen.

– Det har visst vært kamp om å være med å hjelpe til her, alle vil være her i morgen, ler bruden.

Mye skulle på plass fredag, før seremonien lørdag. Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga