Det er ikke alltid det tar lang tid fra klekking av ide til utførelse av tiltak. En fredagskveld ble en gammel ide tatt fram igjen. Hva med å bygge en flåte til bruk på Lesjaskogsvatnet? En flåte som kan tøffe rundt, der det er plass til en del folk? Mange ville nok slått fra seg ideen dagen etter, men ikke denne gjengen. Sondre Sandvin regnet ut materialbehovet, og sammen med resten av byggherrene Sjur Øverli, Pål Vegard Holen Bjølverud og Kent Torsgård gikk turen til Lesja for innkjøp av materiale. Allerede samme kveld kunne de flyte flåta inn. Senere har den også fått mer utstyr, meg grill, benker og anker. Et eget bur til avkjøling av leskende drikke har de også fått på plass. Og for bekvemmelighetens del har fartøyet såklart båtmotor. Fem hestekrefter er nok til behagelig marsjfart for flåten. Øyvind Spilde Thøring og Kari Marte Sandvin er også med på prosjektet, sistnevnte har sydd flagg til flåta. Som seg hør og bør er det et piratflagg med sombrero, passende til navnet: Kon-Tiquila. Navnet er inspirert av andre viktige flåtefolk i verdenshistorien.

To tonn

Selve konstruksjonen ble til litt etter som byggingen skred fram. Tre ganger fem meter er flåta.

- Det var godt den ikke ble større, da hadde vi måtte hogd ned mye skog for å få flåta ned til vatnet, ler Sondre.

Det er også gjenbruk av høyeste grad, gjengen var på bygda for å sanke syrekanner til flyteelementer - rundt 90 i tallet.

- Oppdriften er på to tonn. Vi har regnet ut at vi kan ha med oss rundt 20 personer, sier Øyvind.

Fortsatt er det mye som gjenstår før Kon-Tiquilla er i den stand gjengen ønsker. Flåta skal beises, og lys skal monteres. De er i grunnen litt forfjamsa selv også, over hvor kort tid det gikk fra ide til iverksetting.

- Vi skal også montere et ordentlig popanlegg, sier Sjur,som har utropt seg selv til ansvarlig for det prosjektet.

Med millimetersklaring kom flåta seg under bruene ved Bryggjeosen og Tandseterosen. Da er hele Lesjaskogsvatnet mulig å benytte. Planen er å leie ut eller drive med leiekjøring. På finværsdager har de en plan om å tøffe seg utpå og tilby grillpølser til båtfolket. Hittil har de ikke møtt så mange andre fartøy på vatnet, men regner med de kan vekke oppsikt med sitt noe utradisjonelle fartøy. Og er det flere som blir inspirerte, så ønsker de gjerne flere flåtefolk velkommen utpå.

SE VIDEO HER: