Hele det ukrainske og litauiske skiskytterlandslaget har ligget en uke på Dombås på treningssamling for å få trene på snø.

Gamle kontakter

Ivar Michal Ulekleiv som har vært smører for det norske landslaget i mange år, kjenner assistenttreneren for Ukraina fra før.

– Alexand Semenov har også vært smører i en årrekke, og vi kjenner hverandre godt fra før. Han har også vært på besøk hos oss flere ganger, sier Ulekleiv.

Og det var nettopp denne kontakten som gjorde at det ukrainske landslaget kom til Dombås for å trene.

– Vi har vært på Sjusjøen, men der fikk vi ikke skyte, da det skulle være Worldcup i langrenn. Da ringte jeg til Ivar Michal og spurte om vi fikk komme til Dombås, sier Semenov.

Nyttig for flere

Alle de 14 som kom fra Ukraina la seg inn på Faksfall Camping i Ulekleiv. Slik er snøen som nå er lagt i skistadion til god nytte for turistnæringen også.

– Her på Trolltun  har vi også fått mange overnattinger på grunn av snøen i skistadion. Youngstars som går i helgen gir oss 50 overnattinger. Og når vi regner med de andre idrettslagene som kommer hit på grunn av løypene, er det vel 110 til sammen som overnatter her i helgen, sier daglig leder Siw Anita Killi.

Hun forteller at om kaldværet holder seg, skal alpinbakken også kjøre snøkanonene. Men førsteprioritet har skistadion, da det er der det genereres for mer trafikk for overnatting.

Neste helg går Dombåsrennet, og holder værgudene seg nådige, blir det nok mange som kommer til å delta der også.