Ruste har diskutert navn blant annet med en gjest på Hageseter. Hun la frem sin mening om navn i forhandlingsutvalget tirsdag.

– Jeg har tenkt på Snøhetta, Dovrefjell, noe som alle kunne kjent seg igjen i. Men i vinter traff jeg på to skiløpere, den ene jobber med markedsføring, det har jeg og en venninne som gjør. Begge to sier en ting, hvis vi ikke ser verdien i et merkenavn, så vet vi ikke hva vi driver med, sa Ruste.

Ber om hjelp til forslag

Begge to hadde vist til det som står i Grunnloven, «Enig og tro til Dovre faller».

– Det koster så mye om en skal bygge opp et merkenavn. I valg av navn var de helt bevisste. I forhold til identitet mente de vi kom til å klare å bygge opp det, sa Ruste.

Ruste fikk ikke umiddelbart gehør for forslaget fra forhandlingsutvalget, men Hanne Velure sa at hun synes Snøhetta kan være et godt navneforslag.

Forhandlingsutvalget ble enige om å be om innspill til navneforslag og kommunevåpen fra innbyggere. Navn og kommunevåpen kan bli avgjort i fellesnemnda, som blir utnevnt etter en eventuell sammenslåing er vedtatt. Nemnda skal samordne og ta seg av forberedelsen av sammenslåingsprosessen.