Oktober er etterhvert blitt en rosa måned – nå er det igjen fokus på kampen mot brystkreft.

Til helgen går LailaLåmi av stabelen, der damene i vest har ønske om å farge Bjorli rosa til inntekt for kampen mot brystkreft. Statoil har en landsdekkende kampanje, der kundene støtter aksjonen år de vasker bilen sin.

Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal folkebevegelse, og i Norge er det Brystkreftforeningen og Kreftforeningen som er sammen om aksjonen.

Løyper for alle

LailaLåmi arrangeres for andre gang på barmark, og tredje gang totalt med skirennet i vinter. Overskuddet går til Rosa sløyfe-aksjonen, og en av damene bak løpet håper på mange rosakledte deltagere lørdag.

– Det er et dame-mosjonsløp fra 0-100 år, uansett om du går, triller, eller springer, fins det en løype, sier Laila Brøste i arrangørkomiteen.

Arrangørene av løpet er damene fra 2667, 2668, 2669 og Bjorli Marked SA. I tillegg er Røde kors til stede under løpet.

Samling mellom hyttefolk og fastboende

I år legges LailaLåmi til høstferien for Møre og Romsdal, som fyller hyttegrenda Bjorli med tilreisende.

– Vi la det denne uken for å få til noe aktivitet. Og vi ville forsøke å få en samling mellom hyttefolket og fastboende. I fjor var det over 100 som deltok på løpet, sier Brøste.

Selv om damene som arrangerer er mannsterke, trenger de fortsatt noen karer i kulissene, om det er noen som skulle ha en ledig stund lørdag.

– Vi håper det blir en fast aktivitet på Bjorli hvert år, og vi skal trolig ha skirenn om vinteren igjen, sier Brøste.

Rosa bilvask

Alle Statoil-stasjoner i landet støtter Rosa Sløyfe-aksjonen, og Dombås er ikke noe unntak. Det er fjerde året på rad Statoil støtter aksjonen, som de tre forestående årene samlet har brakt inn over 6 millioner kroner.

Statoil baserer hoveddelen på bidraget ved bilvask. Oktober er ingen typisk bilvask-måned, men assisterende daglig leder på Statoil Dombås, Victor Nylén, mener det er lurt.

– En kan få gjort en ordentlig vask utvendig før vinteren kommer og vegene saltes, mener han.

Tidligere oktober-måneder har stasjonen merket økning i antall bilvask, selv om det er veldig væravhengig.

– Jeg synes aksjonen er veldig bra, og går til en viktig sak, sier Nylén.

Ifjor farget over 100 jenter og damer Bjorli rosa under LailaLåmi. Foto: Arkiv/ Ingvild Brandlistuen