To uker etter flommen, og en uke før de første vognene ankommer skyttercampen på Lesja, er Børge Wilhelmsen og hans mannskap i komiteene for Landskytterstevnet 2015 i gang med omfattende omorganiseringer. Det har regnet og regnet, og jordene som skulle brukes som camp har ikke tørket som ønsket. - Den nedre delen av campen, mot Lågen, kan vi ikke bruke, opplyser Wilhelmsen.Det vil si at omkring 200 caravanplasser må flyttes. Ingen katastrofe, i følge Wilhelmsen, da de på forhånd har alliert seg med grunneiere og leid et vesentlig større område enn de i utgangspunktet trengte. Men det har vært, og er mye jobb, særlig for Ole Traasdahl som er ansvarlig for leiren.

Har plass

- Vi har den plassen vi trenger, så det ordner seg, men det har blitt mye ekstrajobbing på Ole Traasdahl og Linda Håkenstad, som har laget nye kart over området, lister og tegninger. Vi kan nok trygt si en fire, fem dagers arbeid for to personer, sier Wilhelmsen.De prøver også å ta hensyn til grupper som ønsker å bo sammen, noe som fører til omrokkeringer for flere enn de 200 som blir direkte berørt av de oppbløtte områdene. - Også må vi gruse mer enn planlagt, på de områdene vi skal bruke, opplyser Wilhelmsen,som ikke legger skjul på at regnværet har ført til en del ekstraarbeid, men likevel sier at de er godt i rute en uke før arrangementet.

Forberedt på regn

Oppe på arenaen går arbeidet etter planen, og man ser store endringer fra dag til dag. - Jeg har så mange solide og flinke folk med meg, så dette er ikke noe problem, skryter Børge. Så langt været er meldt fremover ser det ut til å fortsette som det har vært i det siste; grått, og med noe nedbør. Ikke et ideelt utgangspunkt for arrangementsstart om en uke, men lite å få gjort noe med.- Det er heldigvis ikke meldt store mengder nedbør. Vi er jo forberedt på regn, men selvsagt hadde det vært koseligere uten, avslutter Børge Wilhelmsen.