– Jeg skulle hente lastebilen fra området søndag morgen. Jeg satte meg i, og startet den, men da jeg så frem var det et svart hull der instrumentpanelet skulle vært. Det første jeg tenkte var «hvordan ser de andre lastebilene ut», sier daglig leder, Jan Haugen.

Tyvene hadde kun brutt seg inn i den ene lastebilen. Haugen var på området ved fem-tiden lørdag kveld, og kom tilbake på stedet ved halv ni-tiden søndag morgen.

– Hadde døm enda haft tå skiten tå sko´n sine, sier Haugen om tyvene, som hadde satt sølete spor etter seg i lastebilen.

– Slik det har blitt

Haugen har tidligere opplevd flere dieseltyveri, og for tre-fire år siden forsvant det et par klyper til en gravemaskin fra et anleggsområde.

– Det er dessverre slik det har blitt. Før trengte vi ikke låse engang, nå er det vanskelig å forsikre seg mot tyver. Vi må bare finne oss i det, sier Haugen.

Lastebilen står nå til reperasjon, og Haugen er sikker på at tyveriet i helga var et bestillingsverk.

– Vi hadde nyere lastebiler og mer utstyr stående, men de har kun tatt det dashbordet, sier han.

Sikret spor

Politibetjent Ingrid Tøndel og politioverbetjent Arne Granlund fra Lesja og Dovre lennsmannskontor var på stedet søndag for å sikre spor.

– Vi setter saken i sammenheng med tyveriene på Lillehammer. Vi har samlet og sikret spor, som er sendt inn til undersøkelse. Vi har ikke annen sammenheng enn at det er samme modus som på Lillehammer, sier Tøndel.

Tidsrommet politiet jobber ut i fra, er at tyveriet skjedde natt til søndag. Brødrene Lunn AS på Lillehammer opplevde samme type tyveri i påska, da ble tre dashbord stjålet fra lastebilene deres.

– Det er nok dessverre bare slik det har blitt, sier Jan Haugen om tyveriene. (Foto: Arkiv / Gro Anita Myhren) Foto: Lokalavisa Vigga