MONICA HJELLE

Selv om det blåste godt rundt luene, hadde hele 67 deltakere funnet veien til løypa nedenfor Dovrehytta. Underveis i løpet var det lagt inn forskjellige oppgaver som måtte løses før de kunne gå videre, og det var ingenting å si på innsatsen under dagens renn.

SamarbeidDet har vært arrangert påskeskirenn på Skogsætrin i en årrekke, men det er andre året Dovreskogen idrettslag og Dovrehytta samarbeider om arrangementet. Tidligere har det vært to renn.- Vi slo dem sammen for første gang i fjor, og det ble en umiddelbar suksess, forteller leder i idrettslaget, Grete Romsås.Etter målgang var det servering av gratis pølser til både deltakere og støtteapparat, før det var klart for premieutdeling i le av Dovrehytta.

BollerekordOgså inne i kafeen er det yrende liv, og innehaver, Ellen Eckhoff Planke, forteller at de akkurat har notert bollerekord.- Så langt i dag har vi solgt 95 boller, sier hun, og roser arbeidsstokken, som virkelig har nok å henge fingrene i denne dagen.Påskeferien tilbringes stort sett midt i kafeen, med skiturister på alle kanter, men det har ikke Ellen og hennes medhjelpere noe imot.- Det er kjempegøy, og vi sitter alltid igjen med en fantastisk følelse når påsken er over, slår hun fast.