- Dette er en gledens dag. Klatreparken er et kjærkomment tilskudd til aktivitetstilbudet i Lesja kommune, og jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid, sa ordfører Mariann Skotte, da hun knyttet opp den røde julesløyfen, og markerte åpningen av klatreparken.

Høyt henger de

Det var egentlig meningen at ordføreren selv skulle være første gjest ut i zip-line i anlegget, men hun hadde delegert videre til rådmann Willy Sægrov, som slett ikke så ut til å ha noe i mot oppdraget.

- Jeg hadde egentlig tenkt å bare kjøre zip-lina, men det var så artig at jeg fortsatte hele løypa rundt. Kjempebra, sier han etter turen.

Vinteråpent

Innehaver, Aslak Enstad, er glad for omsider å være i gang. Nå satser de på helårsåpent anlegg.

- Vi skal forsøke oss litt frem med hensyn til drift gjennom vinteren. Vi og anlegget i Trysil er de to første parkene i Høyt & Lavt-systemet som skal prøve på dette. Begge er snørike steder og destinasjoner som har mye folk vinterstid, så vi utveksler erfaringer. Det blir noe utfordringer med hensyn til snøen, men vi må bare prøve oss frem, forteller han.

Han har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk som setter pris på det nye aktivitetstilbudet.

- Det er mange som har sagt de gleder seg til vi åpner, sier Enstad.

Avansert anlegg

Med sine sju løyper, 95 forskjellige apparater og ti zip-liner, skulle anlegget ha noe å by på for enhver.

- Vi har alt fra enklere barneløyper til svært avanserte løyper og det er et artig anlegg. Det er den største stolpeparken innenfor Høyt & Lavt-systemet, forteller Enstad, før han og rådmannen hiver seg ut i hver sin zip-line i Bjorlis nye attraksjon.

Rådmann Willy Sægrov fikk æren av å være først ut i zip-line etter åpningen. Han fortsatte like godt resten av løypa rundt.
Rådmann Willy Sægrov og innehaver Aslak Enstad tar en high five etter gjennomføring av hver sin løype i klatreparken.
Klatreparken på Bjorli åpnet i dag.