Da hun skulle starte turnusperioden sin, ble hun fortalt at Dombås var et lite sted, der det kanskje kunne være vanskelig å komme inn på folk.

- Jeg har ikke opplevd det slik. Tvert i mot synes jeg folk har vært veldig åpne og imøtekommende, roser hun.

Hyggelige kommentarer

Zeinab ble født i Libanon, men familien flyttet til Danmark da hun var rundt ett år gammel. Hun har fortsatt familie i Libanon, men for sin egen del ser Zeinab på landet som et feriested.

- Jeg ser ut som dem, men jeg har nok en helt annen måte å tenke på og andre holdninger, forteller hun.

Språket hennes er dansk, og også bevisst fornorsket gjennom oppholdet her, men hijaben avslører henne som muslim. Andre steder har hodeplagget gitt henne en del utrivelige kommentarer, men ikke her på Dombås.

- Jeg har fått kommentarer her også, men det har vært hyggelige kommentarer som ”Åh, så fint kledd du er” og slikt. Det er helt nytt for meg, sier Zeinab med et smil.

Viktig å stille spørsmål

Hun forteller at hun merket en viss skepsis hos pasientene sine til å begynne med.

- Jeg ser jo utenlandsk ut, snakker dansk og går med hijab, men jeg føler at barrieren fort har blitt brutt når vi har begynt å snakke sammen, sier Zeinab, og legger til at folk på Dombås er nysgjerrige på en positiv måte.

- Folk her vil gjerne vite mer om meg, og det synes jeg bare er spennende og hyggelig. Det er jo nettopp slik man kan bryte ned barrierer mellom kulturene. Jeg vil faktisk oppfordre folk til å stille spørsmål. Tenk deg selv hvor hyggelig det er når noen viser positiv interesse for deg og ditt, sier hun.

Flotte medarbeidere

Også arbeidskollegene ved Dovre legesenter får mye ros av Zeinab.

- Det er et trivelig legekontor med snille medarbeidere, som har tatt veldig godt i mot meg. Jeg føler at jeg har fått all den veiledning og hjelp jeg har hatt behov for. Slik sett kunne jeg godt ha tenkt meg å jobbe her hele livet, slår hun fast.

Zeinab ønsker å jobbe i en litt større by, og det er derfor hun nå setter kursen tilbake til Danmark, der hun skal jobbe med spesialisering innen nevrologi. Hun er likevel ikke sikker på om det er den retningen hun skal gå.

- Jeg bestemte meg for å bli lege da jeg var fem år, og har jobbet målrettet for dette. Når målet nå er oppnådd, er jeg litt usikker på hvilken vei jeg vil gå videre. Jeg må nok bare prøve litt forskjellig, før jeg bestemmer meg, sier hun muntert.

Minneverdig opphold

Sikkert er det i alle fall at hun har lyst til å returnere til Norge, selv om hun i første omgang skal være i Danmark i ett år. Oppholdet på Dombås har helt tydelig festet seg til minnet som en positiv tid.

- Dovringene er behagelige mennesker. Tolerante og åpne. Jeg har faktisk følt meg mer hjemme her enn jeg har gjort i Danmark, så det er med vemod jeg forlater Norge nå, avslutter Zeinab.